MODERNE KUNST

Spelenderwijs!

ArtHouse tijdelijk gesloten wegens overstroming

Het kleine museum dat de volwassenen niets te benijden heeft!

Beleef het avontuur van Moderne Kunst, van impressionisten tot Popart met de originele werken van de grootste kunstenaars die allemaal op één plek zijn verzameld! Picasso, Magritte, Folon, Miro, Matisse, Warhol… en zelfs Banksy, de ster van de straatkunst. Een prachtig retrospectief van de kunst van de 20e eeuw om er een expert van te worden! De audiogidsen die rijk zijn aan grappige anekdotes zullen bezoekers verrukken.

Arthouse

Permanente tentoonstelling

De permanente tentoonstelling omvat een moderne, viertalige scenografie met maar liefst 150 werken!

Dit museum is een toeristische troef buiten de grootsteden. Het heeft tot doel de jongsten te onderwijzen, maar niet alleen over de geschiedenis van de kunst door middel van een unieke en permanente tentoonstelling van originele werken van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw! Schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, grafische werken… maar ook workshops en educatieve rondleidingen om de nieuwsgierigen tevreden te stellen!

De tentoonstelling is opgebouwd uit 9 secties

 • Dit eerste deel illustreert, in de tweede helft van de 19e eeuw, de rol van de open lucht in de schilderkunst rond Corot en zijn vrienden uit Barbizon en vervolgens de impressionisten.

 • Of hoe de kunstenaars, in het licht van de fotografie, konden wedijveren met vindingrijkheid in de composities, in de kleuren, in het werk van het picturale materiaal om hun werken te laten “trillen”.

 • Of hoe kunstenaars tegenover de fotografie met vindingrijkheid hebben kunnen wedijveren in hun composities, in de kleuren, in het bewerken van het picturale materiaal om hun werken te laten “vibreren”.

 • De abstracte trends die zich ontwikkelen als een verlengstuk van de reflecties van de voorlopers van de moderne kunst. Een progressieve zoektocht naar het idee, in plaats van naar de waarheidsgetrouwheid van het onderwerp, zal de deur openen naar een revolutie in de 20ste-eeuwse kunst: abstracte kunst.

 • Het is hier niet de bedoeling om de artistieke stromingen die zich in de eerste helft van de 20ste eeuw ontwikkelden te inventariseren, maar vooral om deze kunstenaars samen te brengen onder de leidraad van de vereenvoudiging van vormen en onderwerpen.

 • Hier ontdekken we de wereld van dromen, het denkbeeldige, het onzichtbare … en beseffen we de surrealistische waarde van onze wereld …

 • Gericht op de consumptiemaatschappij, popart, straatkunst … Hier ontdekken we een nieuwe manier om kunst te bedenken en te consumeren.

 • Gericht op de terugkeer van spontaniteit, op bevraging en op de bronnen van artistieke creatie zoals de Cobra-beweging en abstract expressionisme.

 • De zeer uiteenlopende trends die de hedendaagse kunst kenmerken …

Tijdelijke tentoonstelling

Immersieve en zintuiglijke tentoonstelling
 
 
 

Het Atelier d’Arthouse heeft het geluk een bekende Belgische kunstenaar te mogen verwelkomen: Fabrizio Borrini!

Zo ver hij zich kan herinneren, heeft Fabrizio altijd al een artistieke hand gehad.

Deze kunstenaar neemt ons mee naar een opmerkelijk universum waar hij het menselijke verhaal vertelt, een denkbeeldige wereld vol felle kleuren, licht, vreugde, droomwezens en andere droomachtige evocaties.

Deze jongleur van kleuren speelt tussen schilderkunst, strips en multimedia; Fabrizio Borrini, de man met 1000 projecten, stopt in mei in de Arthouse Workshop.
Beleef op zondag 23/5 een meeslepende en zintuiglijke ervaring tijdens een live performance: de kunstenaar zal een werk creëren dat voor je ogen tot leven komt. Onmiddellijk te reserveren voor de fans!

Praktische informatie:

Tentoonstelling open van 03 t/m 31 mei 2021

Arthouse open 7 dagen per week van 9 tot 17 uur. WE : 10H tot 17H00. Schoolvakanties : 10H tot 18H

Vergeet niet te boeken!

Ontmoeting met Jean-Christophe Hubert

Tentoonstellingscurator van het project “Art House”

 • Ik heb het geluk twintig jaar curator te zijn. Ik luister altijd naar bezoekers en hun wensen. In de loop van mijn carrière heb ik educatieve dossiers ontwikkeld of specifieke bestanden bedoeld voor kinderen. Bij het ontmoeten van talrijke leraren, spraken ze vaak de wens uit om een plek te hebben waar de kunstgeschiedenis volledig aan kinderen werd uitgelegd, een plek die speciaal voor hen zou worden ontworpen en waar ze alle kunst van de 20e eeuw zouden kunnen ontdekken.

  Ik ontwikkelde dit idee en daarna bleef het in de koelkast. Tot de ontmoeting met Laurent Burton en Daniel Bacquelaine. Ik leg het idee aan hen uit en hun enthousiasme zorgde voor de rest!

 • Ik ben kunsthistoricus, afgestudeerd aan de Universiteit van Luik. Al 20 jaar kan ik dagelijks meedoen met kunstwerken … Ik heb gewerkt aan kunstenaars als Félicien Rops, Auguste Rodin, Claude Monet, Auguste Renoir, Edgar Degas, Jean-Michel Folon, Salvador Dali, Joan Miro, Henri Matisse, Marc Chagall, René Magritte, Pol Bury of Pierre Alechinsky.

  Op de site Oud Sint-Jan in Brugge beheer ik de permanente tentoonstelling met meer dan 200 werken van Pablo Picasso en Joan Miro.

 • Dit project leert kinderen over kunst door middel van een permanente tentoonstelling van originele werken van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw, parallelle tijdelijke tentoonstellingen, workshops en educatieve bezoeken. Een permanente tentoonstelling met originele werken op papier van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw (Picasso, Matisse, Chagall, Miró, Folon, Braque, Magritte, Dali …).

  De werken zijn gekozen vanwege hun kwaliteiten maar vooral vanwege hun kenmerken die een moment in de geschiedenis van de 20ste-eeuwse kunst moeten illustreren.

 • Uiteraard worden de werken vernieuwd om de uitstraling van de presentatie te vernieuwen.

 • Bezoekers krijgen de kans om geselecteerde werken te bewonderen om reflectie, leren en bevraging uit te lokken. Ik wens dat kinderen leren hun mening te uiten, te discussiëren, hun zintuigen te ontwikkelen en fundamentele vragen te stellen. Wat is kunst? Waartoe dient het? Is kunst mooi? Waarom is het voor sommigen van ons zo belangrijk? Is het moeilijk om kunstenaar te worden?

  Dit project is bedoeld om de liefde voor kunst met kinderen te delen. Kunst en haar bewustzijn zijn één van de vele essentiële factoren voor ontplooiing.

 • Net als Water House met zijn specificiteit op water, is de doelstelling gebaseerd op een educatief, cultureel bemiddelingsproject dat bedoeld is om kunst, cultuur en de geschiedenis van de beeldende kunst met kinderen te benaderen.

 • De toekomst zal worden verfraaid met vele gebeurtenissen die er een plaats van leven en navolging van zullen maken …

Activiteiten en tarieven

Particulieren

Meer weten

Scholen

Meer weten

Groepen

Meer weten

Boek een activiteit

Aarzel niet om een activiteit te boeken via onze reservering, het is snel en gemakkelijk!

Contacteer ons

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons team