VISITCHAUDFONTAINE < NATUURGEBIEDEN < HET WATER VAN CHAUDFONTAINE

Het water van chaudfontaine

Chaudfontaine-water is een mineraalwater met een eigenaardigheid: het volgt een nauwkeurig ondergronds traject, lang en diep in de grond. Aan het niveau van een breukzone, infiltreert het water een diepe kalksteenplooi. Zo zakt het water tot een diepte van 1600 meter en bereikt het een temperatuur van 52 tot 55 graden Celsius.

Deze uitzonderlijke druk- en temperatuuromstandigheden bevorderen de uitwisseling van mineralen. Het hete water, dat lichter is dan koud water, stijgt vervolgens door thermosyphon om, na de breukzone, een klein kalksteenpeil te vinden en kan zo dus het oppervlak van de werkende put bereiken. Het resultaat? Een sporenmineraalwater zonder overmaat dat voldoet aan alle aanbevelingen die worden aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Chaudfontaine-water is dus een natuurlijk mineraalwater, thermaal, heet bij opkomst.

Wat zijn de voordelen van dit circuit?

  • Natuurlijke bescherming: zodra het de kalksteen binnendringt, wordt het water van nature omgeven door weinig of geen doorlatende bodems die ze leiden en beschermen tijdens zijn ondergronds traject.
  • De uitzonderlijke diepte gegarandeerd door de temperatuur van 37 ° bij opkomst. Deze diepte creëert fysieke condities (druk en temperatuur) die aan de basis liggen van de uitzonderlijke eigenschappen van het water.
  •  De duur van waterrijping: de stroming en filtratie van water in de bodem zijn extreem lang. Uit metingen van de datering blijkt dat het traject bijna 60 jaar duurt. Het water dat we vandaag opvangen heeft daarom nooit maatschappelijke uitbarstingen gekend, zoals zure regen, pesticiden, radioactieve wolken, enz.

Chaudfontaine heeft dan ook het voorrecht het water te ‘bezitten’ waardoor het een beroemd kuuroord is geworden.